Cavalier namaz (stevia) z okusom lešnika, 380 g

Blagovna znamka: Cavalier
Šifra izdelka: NAMAZLEŠNIK_380G
Razpoložljivost: Na zalogi
€ 7.95
-+

Cavalier namaz (stevia) z okusom lešnika, 380 g

Cavalier lešnikov namaz je odličnega okusa. Je brez dodanega sladkorja. Ima le 6,7% sladkorja, to je 8x manj kot standardni namazi in vsebuje 38% prehranskih vlaknin

Brez hidrogeniranih maščob in maltiltola. Zelo mazljiva struktura. Odličen za na kruh, palačinke in kosmiče oz. dober začetek dneva ali sladek zaključek večera.

Namaz ne vsebuje rafiniranega sladkorja. Vsebuje samo 6,7% sladkorjev iz ogljikovih hidratov, ki je naravno prisoten v sestavinah (lešniki) in ker vsebuje več kot 38% prehranskih vlaknin zaradi česar spada v živila z visoko vsebnostjo prehranskih vlaknin. Prehranske vlaknine imajo pozitiven vpliv na prebavo in zdravje.

Cavalier lešnikov namaz pa je v primerjavi z drugimi lešnikovi namazi res izjemen, saj drugi namazi vsebuje samo 4% prehranskih vlaknin in okoli 55% sladkorja, kar pomeni da več, kot polovico lešnikovega namaza sestavlja sladkor. Visoke količine sladkorja vplivajo na debelost, odvisnost od sladkorja, inzulinsko rezistenco, razrast kandide ...

Ker običajnimi lešnikovi namazi vsebujejo velike količine sladkorja si (zelo) težko potešite željo po sladkem, četudi pojeste (pre)visoke količine namaza, kajti sladkor ima značilnost da ga je potrebno pojesti vedno več da okusite enak nivo sladkobe. Namazi s tako visoko vsebnostjo sladkorja povzročijo sproščanje visokih količin inzulina, kar zelo obremenjuje trebušno slinavko ter močno vpliva nihanje krvnega sladkorja, kar se občuti kot nenadno povišanje energije, ampak potem tudi nenadno znižanje energije. Na psihofizičnem nivoju to občutimo kot napihnjenost, zaspanost in kot očitno povečanje apetita po še večji količina namaza (ali druge hrane z visoko vsebnostjo sladkorja).  Ponavadi zaradi tega izpraznimo pol kozarca namaza ali pojemo ogromno čokolade.

*V primeru da iščete nadomestilo za navadni sladkor priporočamo SugarSweet naravno sladilo brez kalorij in glikemične vrednosti z okusom klasičnega sladkorja.

OKUS: Izjave uporabnikov, ki so poskusili Cavalier spread lešnikov namaz :

 • "Okus lešnika je močnejši, kot pri drugih namazih",
 • "V primerjavi z drugimi namazi, pri Cavalierju rabim manj namaza da dobim isto sladkost"
 • "Cavalier namaz mi ne naredi  težkega občutka v želodcu"
 • "Okus po lešnikih in sladkobi deluje dalj časa kot pri Nutelli",
 • "Cavalier namaz ima bolj bogat okus in je nasiten" ,
 • Cavalier lešnikov namaz  uporabljam dalj časa, kot druge namaze saj ga rabim manj pojesti (namazati) da dobim svojo "dozo sladkega" " ipd.

Vendar pa, ker ima vsakdo različne zaznave in okus, svetujemo da Cavalierjev lešnikov namaz pokusite sami ter se prepričate o njegovi kvaliteti. S Cavalier lešnikovim namazom pa se zaradi nizke vsebnosti sladkorja lahko ob prilagojeni dieti sladkajo tudi sladkorni bolniki. Namaz prav tako lahko uživate, če ste na dieti z nizko vsebnostjo sladkorja (low carb dieta) ali ketonsko dieto, saj ima zelo nizek delež ogljikovih hidratov. Cavalier namaz spada v skupino hrane "egg free", saj ne vsebuje jajc, niti ne vsebuje glutena. Prav tako ne vsebuje gensko spremenjenih organizmov (brez GSO), njegove surovine niso bile izpostavljene radiaciji in nima dodanega sladkorja.

Vsebovani sladkor (6,7 g) je sladkor, ki je naravno prisoten v sestavinah namaza (kakav,lešniki,posneto mleko)  za sladek okus je poskrbljeno z naravnimi in brezkaloričnimi sladili (stevia in eritritol).

Cavalier lešnikov namaz NE vsebuje:

 • GSO surovin
 • sojinega lecitina
 • umetnih ojačevalcev okusa, umetnih konzervansov ali drugih kemijskih aditivov
 • dodanega sladkorja, ampak le sladkor ki je naravno prisoten v sestavinah (lešniki, mleko, kakav )
 • ne vsebuje sladkih sirupov (agave, rižev, javorov...)
 • glutena, jajc
 • sladila maltitol

Sestavine:

Rastlinska maščoba (repično, palmovo olje iz trajnostne pridelave), prehranski vlaknini (inulin, oligofruktoza), lešniki (13%), naravna sladila (eritritol, steviol glikozidi (stevija)), kakav z reducirano maščobo, posneto mleko, emulgator: sončnični lecitin, aroma.

Lahko vsebuje sledi glutena, soje, arašidov. *Alergeni: lešniki, mleko.

Deklaracija in navodila za uporabo se nahajajo na zavihku deklaracija.

Neto količina: 380 g

Dobavitelj: Pozitivna sprememba d.o.o., Šenčurska pot 29, 4208 Šenčur

Napišite mnenje

OPOMBA: HTML koda se ne prevaja!
    Slabo           Dobro

Sestavine (deklaracija izdelka):


Superhrana.si - Zdrava trgovina © 2020 | Izdelava E-PIK.si |