Blog


9 alternativ za kravje mleko
16 Mar
0

9 alternativ za kravje mleko

Prebrano tolikokrat: 1118

Kravjemu mleku se iz različnih razlogov izogiba čedalje več ljudi. Še pred nekaj leti je bila lahko to precej zapletena misija, sojino mleko pa edina »tolažba«, ki marsikomu ne odgovarja. Danes ni nobena težava kupiti ali doma pripraviti rastlinskega napitka za čisto vsak okus - v tem prispevku izpostavljamo 9 rastlinskih alternativ za mleko in povemo, kakšnega okusa in teksture so ter kje jih je najbolje uporabiti.

Preberi več

3 recepti za domač veganski sir
13 Mar
0

3 recepti za domač veganski sir

Prebrano tolikokrat: 857

»Brez mesa še gre, ampak siru se pa ne bi mogel odpovedati.« Zveni znano? Za večino ljudi je sir eno tistih živil, ki se mu je najtežje upreti. Razlog leži v kazeinu, ki ima zasvojljiv učinek – v siru oziroma mleku se nahaja zato, da teliček z veseljem popije veliko kravjega mleka. A ker izdelki iz kravjega mleka marsikomu povzročajo težave, je na zalogi dobro imeti rastlinski sir.

Preberi več

Črevesje - naši drugi možgani: predavanje 4.4.2018
10 Mar
0

Črevesje - naši drugi možgani: predavanje 4.4.2018

Prebrano tolikokrat: 877

Kako okrepiti imunski sistem in črevesje – naše druge možgane. Predavanje o tem zakaj je pomembno poskrbeti za zdravo črevesje, kateri probiotik je primeren za vas, kakšno hrano in prehranska dopolnila uživati v pomadnem času, pomen D vitamina na zdravje in naše počutje - predavanje organiziramo s certificirano svetovalko tradicionalne kitajske medicine, Diano Vlahinič.

Preberi več

Recept za mocha in chia skledo
07 Mar
0

Recept za mocha in chia skledo

Prebrano tolikokrat: 2489

Smuti sklede postajajo zelo priljubljene! Odlične so kot zajtrk, ker so hkrati zdrave in tako okusne, da se vam bo zdelo, kot da dan začenjate s sladico. Gre preprosto za to, da gost smuti iz kozarca prestavite v skledo in ga potresete z dodatki po želji. Smuti skledo jemo z žlico, vedno pa je najbolj okusna, če jo postrežemo v lepi skodelici (mi imamo najraje kokosove skodelice).

Preberi več

4 nasveti za krepitev imunskega sistema
05 Mar
0

4 nasveti za krepitev imunskega sistema

Prebrano tolikokrat: 124

Zime še ni konec! Preverite, kako lahko še vedno okrepite svoj imunski sistem in pomlad dočakate brez bolezni. V hladnejših mesecih leta je težko preživeti brez prehlada, gripe ali druge sezonske nadloge. Vsi okrog nas kašljajo in kihajo, zato se je zelo težko izogniti okužbi. Pa vendar obstajajo nekatere splošno preizkušene metode, s katerimi imamo več možnosti, da ostanemo zdravi.

Preberi več

3 alternative za navadni jogurt
04 Mar
0

3 alternative za navadni jogurt

Prebrano tolikokrat: 375

Kaj storiti, če imate radi jogurt, pa navadni mlečni izdelki škodijo vaši prebavi ali pa ste alergični nanje? Na voljo je veliko različnih rastlinskih jogurtov, ki jih lahko uporabljate popolnoma enako. Preizkusite rastlinske različice kremastih jogurtov. Ker ne vsebujejo mleka, so primerni ne samo za vegane, ampak tudi za vse, ki imate alergijo ali intoleranco na mleko. So lahki za prebavo, kremasti in okusni.

Preberi več

Zakaj ne morem shujšati?
01 Mar
0

Zakaj ne morem shujšati?

Prebrano tolikokrat: 247

Ste se že kdaj spraševali, zakaj lahko nekateri vaši prijatelji jedo karkoli želijo, vi pa ne? Če bi jedli tako kot oni, bi vam vse obleke iz vaše garderobe prej kot slej ostale premajhne. Pa veste, da morda ni vse samo v tem, kaj jedo oni in kaj vi? Prav mogoče je, da lahko nekatere stvari “popravite” sami!

Preberi več

21 načinov, kako izboljšati svoje razpoloženje in počutje
26 Feb
0

21 načinov, kako izboljšati svoje razpoloženje in počutje

Prebrano tolikokrat: 6091

Vitamini, minerali in hranila, ki jih možgani potrebujejo, da ohranjajo naše razpoloženje uravnovešeno in zdravo, so vitamini B-kompleksa, omega-3 esencialne maščobne kisline, magnezij, selen, triptofan, tirozin, melatonin, serotonin, dopamin in oksitocin. Vlaknine, ogljikovi hidrati in antioksidanti so hranila, ki igrajo pomembno vlogo v vzdrževanju naše volje na višku in skrbijo, da naši možgani delujejo optimalno.

Preberi več

Čokoladni presni in veganski browniji z okusom arašidov
25 Feb
0

Čokoladni presni in veganski browniji z okusom arašidov

Prebrano tolikokrat: 3348

Sočni čokoladni grižljajčki - browniji. Browniji naj bi nastali kot ponesrečen poskus pečenja torte. Kuhar je pozabil dodati pecilni prašek, zato torta ni vzhajala pravilno - to naj bi poimenovali brownie, ki je danes ena izmed bolj priljubljenih sladic tudi pri nas. Tokrat za vas nimamo klasičnega recepta s pečenimi browniji, ampak malce drugačen recept za presne brownije. Veganski recept brez glutena.

Preberi več

Recept za presni bananin kruh
24 Feb
0

Recept za presni bananin kruh

Prebrano tolikokrat: 4288

Bananin kruh je ena izmed izredno slastnih razvad, ki pa žal velikokrat vsebuje veliko procesiranih in rafiniranih sladkorjev, maslo, konzervanse in moko. Ta presna veganska verzija bananinega kruha vas bo napolnila z energijo in nasitila. Je brez glutena, brez žit, brez mleka in mlečnih izdelkov in sto odstotno veganski. Poleg tega je še slasten,vsebuje samo naravno prisotne sladkorje, priprava pa vam bo vzela manj kot deset minut.

Preberi več

Prikazujem 1 do 10 od 170 (17 strani)
SuperHrana - Zdrava trgovina © 2018 | Izdelava E-PIK.si |