Čokoladni veganski browniji z jagodami

Čokoladni veganski browniji z jagodami so sočna in okusna pomladna sladica, ki jo lahko pojeste za zajtrk ali malico brez slabe vesti. V receptu ni jajc in mleka, zato je primeren za vse, ki tega ne uživate. Je popolnoma veganski in lahko tudi brez glutena. 

Okvirna ocena časa in kalorij:

  • Čas priprave: 45 minut
  • Spodnje sestavine so za 16 brownijev
  • Kalorije: 115 kalorij / kos


Sestavine:

  • 1 konzerva kuhane čičerike (400 g)
  • ½ skodelice mandljev (70 g)
  • ½ skodelice čokoladnih kapljic (90 g)
  • ¾ skodelice datljev brez koščic (140 g)
  • ½ skodelice 100% kakava (cca. 40 g)
  • 1 skodelica ovsenih kosmičev (90 g)
  • 1 zvrhana merica rastlinskih proteinov Vivolife z okusom kakava (30g)
  • 2-4 jušnih žlic javorjevega ali agavinega sirupa
  • 1 skodelica jabolčne čežane
  • 2 jušni žlici tekočega kokosovega olja
  • ½ čajne žličke sode bikarbone ali pecilnega praška
  • 2 čajni žlički vanilijevega ekstrakta
  • ščep nerafinirane soli
  • nekaj žlic vode, da masa postane ravno prav kremasta (lahko dodate tudi več čežane)
  • cimet
  • liofilizirane ali sveže jagode (za okras) – količino prilagodite vašim željah

Priprava mase za brownije:

  1. Segrejte pečico na 180 C.
  2. Stopite kokosovo olje in zmiksajte ovsene kosmiče.
  3. Prestavite vse sestavine v mikser, razen vode in čokoladnih kapljic.
  4. Zmiksajte do gladke mase, nato počasi dodajajte vodo, žlico za žlico.
  5. Maso prestavite v pekač obložen s peki papirjem.
  6. Pecite 25-30 minut dokler ne postane zlato rjavo zapečen. Na koncu dodajte še pest čokoladnih kapljic, ko vzamete pečen brownie iz pečice.
  7. Pustite pokrito s kuhinjsko krpo, da se ohladi, nato razrežite na koščke.

Priprava čokoladnega preliva z jagodami:

  1. v kozici nad paro stopimo čokoladne kapljice
  2. ko je masa stopljena jo prelijemo čez pečene brownije in nanje položimo jagode. Lahko uporabite liofilizirane (te imajo bolj hrustljav okus) ali pa sveže, ker je ravno sezona domačih jagod. Če želite še bolj hrustljav okus, v zgornjo plast vmešajte nadrobnjen cornflakes.

 

Nasvet: če želite brezglutenske brownije, uporabite ovsene kosmiče brez glutena. Ovseni kosmiči sicer ne vsebujejo glutena, a so pogosto kontaminirani med predelavo ovsa, zato je za vse, ki ste preobčutljivi na gluten ali osebe s celiakijo bolje uporabiti takšne, ki so certificirani brez glutena.

Browniji vas bodo počakali v hladilniku nekaj dni, hranite jih v zaprti posodi.

Prilagojen recept po https://www.super-hrana.si/cicerikini-veganski-browniji

Vir recepta: https://www.nestandglow.com/healthy-recipes/chocolate-chip-almond-chickpea-blondies-vegan

 

Izdelki, ki so uporabljeni v receptu

Deli naprej...
SLEDITE NAM NA
MOŽNOSTI PLAČILA
MNENJA STRANK
E - NOVICE