Dekadentna jesenska kaša s figami
11 Oct
0

Dekadentna jesenska kaša s figami

Prebrano tolikokrat: 45

Tako kot vse ostalo, tudi lase hranimo od noter navzven. Posebej ob menjavi letnih časov jim bo kura z vsakodnevnimi takimi kašicami zelo koristila, svojo hvaležnost pa bodo s hitrejšo rastjo in večjim sijajem vaši lasje izkazali že par tednov po njej. Proso, to starodavno žito brez glutena, je prava zakladnica mineralov, saj vsebuje večje količine fosforja, magnezija in železa ter silicija. Je tudi eno redkih žit s kremenčevo kislino, ki je nujno potrebna za normalno rast nohtov, las in kože.

Saša je ta recept poimenovala dekadentna jesenska kaša. Kaj je dekadentna? Dekadentna hrana je lahko po eni strani tradicionalna in kalorična, po drugi strani pa lažja ter bolj sodobno pripravljena iz zdravih, svežih in lokalnih sezonskih sestavin. Med njimi zagotovo ne gre zanemariti svežih fig, ki so prava zakladnica vitaminov in mineralov ter temne čokolade, ki nam v tem jesenskem času pomaga skupaj s proseno kašo izboljšati razpoloženje. Kolagen gradniki pa poskrbijo za dodaten vnos beljakovin in podporo lasem, koži in nohtom.

Priprava:

  1. Proseno kaso skuhamo v mandljevem mleku s cimetom in ji na koncu vmešamo še chia semena ter po potrebi dodamo vodo. 
  2. Če pripravljate domače mandljevo mleko, ga lahko naredite z mandljevo osnovo.
  3. Pokrijemo in počakamo, da se kaša napije vse tekočine.
  4. Med tem na žlički kokosovega olja popražimo narezane fige. Da se ne sprimejo lonca, dodamo par žlic vode. Pokrite pražimo in vmes mešamo dokler se ne razpustijo in želirajo. 
  5. Kaši vmešamo Sunwarrior collagen builder, predenemo v skodelico in se lotimo najbolj zabavnega dela- okraševanja. 
  6. Po vrhu nadevamo se toplo marmelado iz fig, naribamo temno čokolado ter jo nekaj pustimo v koščkih, da se nad vročo kaso stopi, pokapamo s tahinijem in dodamo nekaj še par svežih fig. 


Podoben recept lahko najdeš tudi tukaj.

Recept pripravila: Saša Zor, Sasha Foodiva

Podobne objave
Komentarji
Napišite komentar
Superhrana.si - Zdrava trgovina © 2021 | Izdelava E-PIK.si |