Dong Quai in navadna konopljika tinktura, 100ml

Blagovna znamka: Fushi
Šifra izdelka: FUSHI-DON-QUAI-VITEX100ML
Razpoložljivost: Na zalogi
€ 28.95
-+

Dong Quai in navadna konopljika tinktura, 100ml

Tinktura pomaga uravnavati ženske hormone med mesečnim ciklom.

Tinktura je kombinacija zelišč navadne konopljike (vitex), pegastega badlja, navadnega sporiša, kitajske angelike, navadnega rmana, baldrijana in ingverja.

Uporaba:

Priporoča se uživanje 1ml - 5ml tinkture, razredčene v vodi, do 3 krat dnevno.

O angeliki:

Angeliki pravimo "ženska rastlina" ali celo "ženski ginseng" predvsem zato, ker je lahko v izredno pomoč pri različnih ženskih težavah, kot so dismenoreja (boleča menstruacija), amenoreja (izostanek menstruacije), metroragija (neredna krvavitev iz maternice), pri težavah s plodnostjo in pri simptomih menopavze. Čudovito pomaga tudi pri hormonskih težavah, presežku ali manjku estrogena. Angelika se uporablja tudi pri zdravljenjih abdominalnih bolečin, anemije (priporoča se tudi po končani menstruaciji, še posebej, če je bila le ta močna), poškodb, artritisa, migrenskega glavobola, predpisujejo pa jo tudi utrujenim in izčrpanim ženskam ter tistim, ki okrevajo po bolezni ali so izgubile vitalnost - življensko energijo.

Poleg izboljšanja krvne slike in povrnitve energije, ženskam pomaga tudi pri nespečnosti in uravnava menstrualni cikel, zaradi sproščanja gladkih mišic pa je odlična tudi kot pomoč pri bolečih menstruacijah. V menopavzi pomaga tako, da zmanjša navale vročine (valunge ali oblive), glavobole in težave s spanjem. Ob tem krepi jetra, znižuje krvni tlak ter izboljšuje prekrvavitev in izboljšuje prebavo. Znanstveniki še niso trdno prepričani, na kašen način naj bi angelika delovala. Predpostavka, da deluje estrogensko, se v poskusih ni potrdila, ker angelika odlično deluje v obeh primerih – ko je estrogena premalo (menopavza) ali ko ga je preveč (PMS sindrom). Očitno je to še ena izmed pametnih rastlin, ki zna diagnosticirati in uravnavati naše telo.


Sestavine (deklaracija izdelka):

Angelika deluje tudi kot blago pomirjevalo. Umirja živčno napetost in pretirano čustveno občutljivost. Tradicionalna kitajska medicina jo uporablja tudi za krepitev energije jeter, vranice in srca ter za krepitev energije Yin, ki je ženska energija. Danes ima mnogo žensk sodobnega sveta težave prav s presežkom Yang energije, ki je energija, ki bolj pripada moškemu spolu. Ker se energiji Yin in Yang v tradicionalni kitajski medicini prepletata, je lahko angelika primerna za oba spola. Pri obeh spolih tudi pomaga pri težavah povezanih s krvjo.Angelika deluje odlično tudi na kožo in pomaga pri različnih kožnih težavah; ekcemi, srbečicah, dermatitisih, pigmentnih nepravilnostih ...

Uporabo angelike odsvetujemo med nosečnostjo in dojenjem, pri ženskah z rakom prsi ter osebam, ki uživajo zdravila proti strjevanju krvi.
Ni primerno za uživanje sočasno z antikoagulanti. Ni primerno za čas nosečnosti in dojenja. Ob morebitnih zdravstvenih težavah se pred uživanjem posvetujte z zdravnikom.
Tinkture so utekočinjeni izvlečki zelišč. Narejene so z namakanjem zelišč v vodo in naravne rastlinske alkohole.

Naše tinkture so narejene v razmerju 1:2 (zelišče : tekočina z 25% alkoholom), zato so visoko koncentrirane in zagotavljajo 500mg zelišča na 1ml. Naravni alkohol v naših tinkturah je pridobljen iz sladkornega trsa, kar omogoča, da so tinkture brez glutena in certificirano ekološke. Splošno priporočilo je uživanje 1-5ml tinkture do 3 krat dnevno, razredčeno z vodo ali sokom.

Vse tinkture so opremljene s pipeto, ki označuje 0.5ml do 1ml, za lažje odmerjanje in doziranje.

Dobavitelj: ORIX, d.o.o., Vodnikova cesta 40, 1000 Ljubljana

Napišite mnenje

OPOMBA: HTML koda se ne prevaja!
    Slabo           Dobro


Superhrana.si - Zdrava trgovina © 2020 | Izdelava E-PIK.si |