Jagodni limonin cheesecake

Popolna poletna sočna osvežilna kremna torta iz jagod in limon. Veganska, brez glutena in brez rafiniranega sladkorja.

Sestavine: (za pito premera 20-22 cm)

za podlago:

  • ½ skodelice mandljev
  • ½ skodelice orehov
  • ½ skodelice rozin*

*če niste ljubitelj rozin, jih zamenjajte z datlji

Priprava podlage:

  1. Operite rozine, jih osušite in jih zmiksajte skupaj z oreščki.
  2. Miksajte nekaj minut dokler ne dobite lepe enakomerne mase.
  3. Če ne marate vidnih koščkov v podlagi, najprej zmiksajte oreščke v prah, šele nato dodajte rozine in ponovno zmiksajte.
  4. Uporabite mikser s široko posodo.


Sestavine za limonino kremo:

  • 2 skodelici presnih indijskih oreščkov, namočenih 4-6 ur in osušenih
  • ½ skodelice sveže stisnjenega limoninega soka (kupite ekološke limone)
  • ½ skodelice agave ali javorjevega sirupa
  • ½ kokosovega olja ali kakavovega masla, stopljenega
  • 1 čajna žlička kurkume v prahu ali 1/3 čajne žličke naribane sveže kurkume
  • 1 zvrhana jušna žlica baobaba v prahu
  • naribana lupinica 3 ekoloških limon

Priprava:

  1. V blender dajte polovico indijskih oreščkov, limonin sok, agavin ali javorjev sirup, limonino lupinico, kurkumo in stopljeno kokosovo olje.
  2. Miksajte 3-4 minute dokler masa ni popolno kremaste teksture.
  3. Dodajte še drugo polovico indijskih oreščkov in ponovno zmiksajte v homogeno maso.
  4. Pekač, velikosti 20-22 cm premera obložite s peki papirjem in vanj dodajte najprej maso za podlago iz oreščkov in rozin.
  5. Pritiskajte s prsti, da dobite enakomerno podlago za pito.
  6. Nato dodajte limonino kremo in postavite v hladilnik za 8-12 ur.

Namig: Skrivnost zares sočne pite so sveže ekološke limone.

Sestavine za jagodno kremo:

  • 100g kakavovega masla
  • 70g masla iz indijskih oreščkov (prej 3 ure namočenih v vodi)
  • 40g tekočega sladila (agavin ali javorjev sirup)
  • 1 jušna žlica baobaba v prahu
  • ¼ čajne žličke himalajske soli
  • ½ čajne žličke burbonske vanilije
  • sok  ½ limone
  • 200g jagod (polovico ohranimo celih)

Za jagodno plast operite in osušite namočene indijske oreščke. V blender dajte polovico jagod, limonin sok, sladilo, sol in baobab in zmiksajte, da dobite kremasto teksturo roza barve. Dodajte indijske oreščke in stopljeno kakavovo maslo in ponovno dobro zmiksajte. Maso vlijte na ohlajen limonin del torte in jo ponovno postavite v zamrzovalnik za 1 uro ali v hladilnik za več ur. Po želji lahko torto okrasite s sveže stepeno kokosovo smetano iz polnomastnega kokosovega mleka. Pred serviranjem okrasite z limonino lupinico, kokosom, svežo meto, limono in jagodami.

Okras: riban kokos, drobljene pistacije, bezgov cvet, sveže jagode, limonina lupinica in limonine rezine. Okrasite z listki poprove mete in svežimi jagodami.

Dober tek!

Vir: https://aduna.com/blogs/recipes/42991108-baobab-strawberries-cream-dream-cake

 

Izdelki, ki so uporabljeni v receptu

Deli naprej...
SLEDITE NAM NA
MOŽNOSTI PLAČILA
MNENJA STRANK
E - NOVICE