Jesenska smuti skleda
10 Nov
0

Jesenska smuti skleda

Prebrano tolikokrat: 173

Jesen na krožniku nam pričarajo prav buče, ki se vrhunsko obnesejo tako v slanih kot sladkih jedeh. V tej jesenski smuti skledi navdušujejo ne le z barvo, ampak tudi z okusom. 

Že po čudoviti oranžni barvi lahko sklepamo, da so buče dober vir beta karotena (vitamina A).  Vitamin A je močan antioksidant, ki ima vlogo pri delovanju imunskega sistema in ohranjanju vida. Prispevajo pa tudi s prehransko vlaknino, ki je pomemben element v naši prehrani, saj nam pomaga do boljše prebave. Za še dodaten »boost« hranil pa v tej skledici poleg buč poskrbijo tudi Goji jagode, ki so poleg vitamina A tudi vir vitamina B2 in bakra.

V jesenski smuti skledi imate zbrana vsa tri makrohranila: ogljikove hidrate (buča in banane), maščobe (mandljevo maslo) in beljakovine (Sunwarrior Classic PLUS), ki tako ustvarijo zares uravnotežen obrok, ki vas bo nasitil in hkrati oskrbel z energijo.


Sestavine:

Postopek:

  1. Vse sestavine zblendamo do gladkega v zmogljivem blenderju. Če zmogljivega blenderja nimamo, uporabimo nekoliko več rastlinskega mleka. 
  2. Prelijemo v skledo in postrežemo s poljubnimi dodatki.


Pripravila: Monika Škorjanc, https://www.instagram.com/earthlymonika/

Podobne objave
Komentarji
Napišite komentar
Superhrana.si - Zdrava trgovina © 2021 | Izdelava E-PIK.si |