Kokosova proteinska panna cotta

Panna cotta iz kokosa je povsem preprosta in enostavna sladica, narejena le v nekaj minutah. Je brez mleka in mlečnih izdelkov, primerna za vegane in vse, ki obožujete kokos.

Ta sladica:

  • ne vsebuje mleka in mlečnih izdelkov
  • je brez glutena
  • je vir beljakovin
  • je kremasta in božanskega okusa

Sestavine:

  • 1 pločevinko (445 ml) gostega kokosovega mleka
  • 1/4 skodelice kokosovega sladkorja ali drugega sladila 
  • 1/2 vanilijevega stroka
  • 1/4  skodelice razmaščene kokosove moke (fino mlete)
  • 1/4 skodelice proteinov Sunwarrior z okusom vanilije
  • 1 čajna žlička agar agarja + 2 jedilni žlici mrzle vode

Preliv iz gozdnih sadežev:

  • 1 skodelica jagod
  • ½ borovnic
  • ½ malin
  • 1 zvrhana čajna žlička brusnic v prahu

  • limonin sok

Lahko uporabite sveže ali zamrznjene gozdne sadeže.

Priprava:

  1. V manjši skodelici zmešamo agar agar in vodo, da se dobro raztopi. Postavimo na stran.
  2. V posodi segrejemo kokosovo mleko, sladkor, kokosovo moko in strok vanilje do vrenja. Med stalnim mešanjem dodamo agar agar in kuhamo še kakšno minuto. Na koncu primešamo proteine.
  3. Mešanico prelijemo v manjše servirne posodice in postavimo v hladilnik za vsaj 2h, da se strdi.
  4. Pred serviranjem preko panna cotte prelijemo preliv iz gozdnih sadežev: v ponvi segrejemo sadje (lahko uporabimo zmrznjeno sadje) in dodamo nekaj žličk kokosovega sladkorja, brusnice v prahu ter žličko svežega limoninega soka.
  5. Prelijemo čez servirane panna cotte.

Dober tek!

Pripravila: Katarina Miklavc, uni.dipl.inž.živlistva in prehrane, www.mojezdravje.net

Deli naprej...
SLEDITE NAM NA
MOŽNOSTI PLAČILA
MNENJA STRANK
E - NOVICE