Kalijev magnezijev citrat v prahu, 150 g

Blagovna znamka: Viridian
Šifra izdelka: VIR-KALIJ-MAG
Razpoložljivost: Na zalogi
€ 20.95
-+

Kalijev magnezijev citrat v prahu, 150 g

Kalij je v telesu pomemben za vzdrževanje kislinskega, elektrolitskega in tekočinskega ravnotežja, pravilno delovanje celic ter celično signalizacijo.
Ustrezno razmerje med natrijem in kalijem v telesu je pomembno za zmanjšano tveganje za pojav srčno-žilnih bolezni, srčnega infarkta in drugih bolezni. To je še posebej pomembno v današnjem času, ko v obliki soli pogosto zaužijemo preveč natrija.

Kalij prispeva k ohranjanju normalnega krvnega tlaka.
Kalij in magnezij prispevata k normalni mišični funkciji.
Magnezij prispeva k zmanjšanju utrujenosti in izčrpanosti. 

V katerih živilih najdemo kalij?

Bogati viri kalija so predvsem živila rastlinskega izvora. Največ ga je v orešlkih, fižolu, suhem sadju, avokadu, kakavu, špinači in sladkem krompirju.
Na nivo kalija v krvi morajo biti še posebej pozorni ledvični bolniki.

Kdo potrebuje dodajanje kalija in koliko?

Za odraslega človeka je priporočljivo, da dnevno zaužije vsaj 2.000 mg kalija, večje količine pa se priporočajo predvsem ljudem s povišanim krvnim tlakom in večjim tveganjem za srčno-žilne bolezni.

Pomanjkanje kalija

Pomanjkanje kalija je redko, povzroči pa ga lahko jemanje nekaterih zdravil, kronična diareja in bruhanje, kaže pa se kot mišična oslabelost ter motnje v delovanju srca. Raziskave so pokazale, da je razmerje med zaužitim kalijem in natrijem pomembnejši pokazatelj našega zdravja, kot vrednosti vsakega minerala posebej. V preteklosti smo ljudje z zelenjavo, sadjem - listi, koreninami, cvetovi in drugo rastlinsko hrano zaužili višje količine kalija – po izračunih kar okoli 11.000 mg na dan – in približno 700 mg natrija na dan. Razmerje med obema je v takratni človeški prehrani torej znašalo tudi do 1:16 v prid kalija. Danes povprečen človek zaužije več natrija kot kalija, tako da je razmerje danes drugačno in znaša 1,4:1 v prid natriju. Raziskave so pokazale, da bolj, kot se razmerje nagiba v prid natriju, večje je naše tveganje za pojav srčno-žilnih bolezni, srčnega infarkta in prezgodnjo smrt.

Povečan vnos kalija (ter zmanjšan vnos natrija) tako znižuje krvni tlak in s tem pripomore k zniževanju tveganja za nastanek kapi, koronarne bolezni srca in zadnje stopnje ledvične bolezni. Obenem nekatere raziskave nakazujejo, da lahko povečan vnos kalija izboljša glukozno toleranco, nadzor nad glukozo ter inzulinsko rezistenco, s čemer lahko zmanjšamo tveganje za nastanek sladkorne bolezni. Vir: prehrana.si

Uporaba: 

kot prehransko dopolnilo vmešajte pol čajne žličke v vodo ali sok in popijte 1x dnevno, ali vzemite po navodilih zdravstvenega delavca.

Sestava                   Teža %  EC NRV

Kalij (kot citrat) 500 mg          25 %

Magnezij (kot citrat) 150 mg


Neto količina: 150 g

Distributer: ORIX d.o.o., Vodnikova cesta 40, 1000 Ljubljana

Napišite mnenje

OPOMBA: HTML koda se ne prevaja!
    Slabo           Dobro
Podobni izdelki
Zadnje ogledano
Superhrana.si - Zdrava trgovina © 2020 | Izdelava E-PIK.si |