
Prazniki so pred vrati! Za vas pa imam še eno potičko, ki je spet popolnoma veganska in brez rafiniranega sladkorja. Potica je gotovo najbolj znana in najbolj razširjena tradicionalna slovenska jed in po svoji navadi moram malo razburkati tradicionalne recepte. Za lepo temno barvo testa sem uporabila kakav, za sočnost pa kokosovo olje in kokosovo smetano.
Sestavine:
Nadev:
Potica z drožmi: Nekaj ur pred zamesitvijo testa pripravimo droži za peko po receptu (3 do 4 ure). Ko se droži podvojijo lahko nadaljujemo s pripravo testa.
Potica s kvasom: Najprej pripravite kvasec. Žličko kvasa zmešajte s tremi žlicami toplega mandljevega mleka in 1 žličko kokosovega sladkorja ter pustite na strani, da vzhaja.
Testo: Zmešajte suhe sestavine. V sredini naredite vdolbinico, vanjo pa dajte mokre sestavine s kvascem. Dobro pregnetite. Pokrijte s krpo in pustite, da vzhaja (vsaj okoli 3 ure).
Medtem naredite nadev. Kokos lahko popražite, da zadiši, dodajte mu vse ostale sestavine in premešajte. Če je masa pregosta, dodajte še kokosovo mleko, če je masa preredka pa dodajte še kokosovo moko. Ko testo podvoji volumen, ga postavite na pomokano površino in za prst debelo previdno razvaljajte v pravokotnik. Po njem previdno in vse do roba razmažite ohlajen nadev.
Potico tesno zvijte in previdno premestite v namazani model. Do dna prebodite z iglo (da izpustite ven zrak) in pustite, da ponovno vzhaja (okoli 1 uro).
Pecite jo okoli 30–40 minut na 180 °C. Ko je pečena, jo še nekaj minut pustite v modelu, nato pa jo preobrnite na čisto desko. Postrezite.
Recept je pripravila: Ustanoviteljica Tereza’s Choice www.terezaschoice.com
Vedno sem si jih zaželela znati narediti doma. Ko celo stanovanje diši po cimetu in iz pečice vzameš pravkar pečene cimetove rolice in jih z največjim veseljem postrežeš svoji družini...
Lahka in preprosta sladica brez mlečnih izdelkov za vse ljubitelje kokosa in gozdnih sadežev. Panna cotta iz kokosa je povsem preprosta in enostavna sladica, narejena le v nekaj minutah. Je brez mleka in mlečnih izdelkov, primerna za vegane in vse, k..
Dolgo časa je bilo kokosovo olje označeno kot “slaba maščoba”, ker vsebuje predvsem nasičeno maščobo. Ljudje so se mu izogibali in ga metali v isti koš z maslom, margarino in procesiranimi maščobami, a je v resnici kokosovo olje veliko bolj zdravo ko..
CENTER MOJE ZDRAVJE d.o.o.
Cesta v Kostanj 6, 1000 Ljubljana
Hitra dostava: v roku 1-2 delovnih dni
Dosegljivi smo: