Praznični bananin kruh s kokosom in zimskimi začimbami
06 Dec
0

Praznični bananin kruh s kokosom in zimskimi začimbami

Prebrano tolikokrat: 396

Ste tudi vi ljubitelji bananinega kruha?

Ta recept je popolnoma veganski, brez glutena in brez dodanega sladkorja, za piko na i pa smo mu dodali zimske božične začimbe, kokos in borovnice in ga prelili z okusnim prelivom. Ta okusen praznični bananin kruh s kokosom in borovnicami je narejen z okusnimi veganskimi proteini z banano in cimetom in je lahko tudi odlična malica po treningu, ki zaloge. Ni zgolj klasični bananin kruh poln ogljikovih hidratov, ampak je tudi uravnotežen obrok!

Poskusite ta preprost brez glutenski recept, ki bo všeč tudi otrokom!

Sestavine:

  • 4 zrele banane
  • 50g stopljenega kokosovega olja
  • 1/2 čajne žličke tekoče vanilije
  • 2 merici proteinov Vivolife banana in cimet*
  • 120g ajdove moke
  • 1 čajna žlička pecilnega praška iz vinskega praška
  • 1/4 čajne žličke himalajske soli
  • 1 skodelica zamrznjenih ali liofiliziranih borovnic
  • 5 jušnih žlic ribanega kokosa (ne kokosove moke)
  • 1 čajna žlička cimeta
  • 1/2 čajne žličke kardamoma
  • 1/2 čajne žličke lupinice bio pomaranče
*1 merica proteinov je 38g. Proteini kruhu dajo boljšo hranilno vrednost, da ni le klasična sladica, ampak popolnoma uravnotežen obrok, zato jih je vredno dodati v recept, če si želite uravnotežene sladice, ki bo imela več beljakovinskega deleža. V kolikor proteinov nimate ali jih ne želite, jih lahko nadomestite z mandljevo moko iz zemeljskih mandljev v isti količini

Sestavine za preliv:

Okras:
  • suhe pomaranče, orehi, borovnice, cimet, kokos


Priprava:

1. Segrejte pečico na 180C in pripravite podolgovat pekač, ki ga obložite s peki papirjem

2. V veliki skledi speštajte banane, nato vmešajte stopljeno kokosovo olje in vanilijo. 

3. V drugi posodi zmešajte suhe sestavine:  proteine, ajdovo moko, pecilni prašek, cimet, kardamom, pomarančno lupinico in sol. Dobro premešajte.

4. Suhe sestavine dodajte mokrim in rahlo premešajte s spatulo ali kuhalnico.

5. Ko je masa popolnoma premešana dodamo še borovnice in kokos.

6. Prestavimo maso v pekač obložen s peki papirjem in postavimo v pečico za 30 minut dokler se kruh zlato rjavo ne zapeče po vrhu.

7. Medtem, ko se kruh peče pripravite preliv iz arašidovega masla in javorjevega sirupa. Dodajte malenkost mandljevega mleka, ravno toliko, da boste dobili gladko konsistenco za premaz.

8. Ko je kruh lepo zapečen, ga ohladimo in premažemo s prelivom. Okrasimo z borovnicami in zimskimi začimbami. Lahko dodate tudi orehe, še več cimeta in suhe pomaranče.

Pripravila: Maja Jeereb

Recept prilagojen po: https://www.vivolife.co.uk/blogs/recipes/high-protein-coconut-and-blueberry-banana-bread

Izdelki v povezavi s prispevkom
Podobne objave
Komentarji
Napišite komentar
Superhrana.si - Zdrava trgovina © 2020 | Izdelava E-PIK.si |