Presna veganska limonina pita ali cheesecake
23 Mar
0

Presna veganska limonina pita ali cheesecake

Prebrano tolikokrat: 1861

Lahko ji rečete tudi veganski limonin cheesecake! Ne glede na to, kako jo boste poimenovali, če ste eden tistih, ki obožujete okus citrusov v sladicah, bo verjetno ta sladica postala ena vaših novih najljubših. Poleg nebeško dobrega okusa po svežih limonah je še zdrava, brez rafiniranega sladkorja, brez glutena, presna in veganska. Je preprosta za pripravo in ena najbolj zdravih presnih sladic, ki si jih lahko zamislite, poleg svežega sadja, seveda :)



Sestavine: (za pito premera 20-22 cm)

za podlago:

  • ½ skodelice mandljev
  • ½ skodelice orehov
  • ½ skodelice rozin*

*če niste ljubitelj rozin, jih zamenjajte z datlji

Priprava podlage:

  1. Operite rozine, jih osušite in jih zmiksajte skupaj z oreščki.
  2. Miksajte nekaj minut dokler ne dobite lepe enakomerne mase.
  3. Če ne marate vidnih koščkov v podlagi, najprej zmiksajte oreščke v prah, šele nato dodajte rozine in ponovno zmiksajte.
  4. Uporabite mikser s široko posodo.

Sestavine za limonino kremo:

  • 2 skodelici presnih indijskih oreščkov, namočenih 4-6 ur in osušenih
  • ½ skodelice sveže stisnjenega limoninega soka (kupite ekološke limone)
  • ½ skodelice agave ali javorjevega sladila
  • ½ kokosovega olja ali kakavovega masla, stopljenega
  • 1 čajna žlička kurkume v prahu ali 1/3 čajne žličke naribane sveže kurkume
  • 1 jušna žlica baobaba v prahu
  • naribana lupinica 3 ekoloških limon
  • po želji 5 razprškov olja z okusom pomaranče (=10 mg cdbja)*


Priprava:

  1. V blender dajte polovico indijskih oreščkov, limonin sok, agavin ali javorjev sirup, limonino lupinico, kurkumo in stopljeno kokosovo olje.
  2. Miksajte 3-4 minute dokler masa ni popolno kremaste teksture.
  3. Dodajte še drugo polovico indijskih oreščkov in ponovno zmiksajte v homogeno maso.
  4. Pekač, velikosti 20-22 cm premera obložite s peki papirjem in vanj dodajte najprej maso za podlago iz oreščkov in rozin.
  5. Pritiskajte s prsti, da dobite enakomerno podlago za pito.
  6. Nato dodajte limonino kremo in postavite v hladilnik za 8-12 ur.
  7. Po želji lahko torto okrasite s sveže stepeno kokosovo smetano iz polnomastnega kokosovega mleka.
  8. Pred serviranjem okrasite z limonino lupinico, oreščki, kokosom in kolutki sveže limone.

Namig: Skrivnost zares sočne pite so sveže ekološke limone.

Okras: riban kokos, drobljene pistacije, limonina lupinica in limonine rezine. Pomladi jo lahko okrasite z listki poprove mete in s trobenticami :)


Pripravila: Maja Jeereb, www.mojezdravje.net

Vir slik in recept: http://veganinathens.com/gr/2016/05/24/raw-vegan-lemon-pie-2/

Izdelki v povezavi s prispevkom
Podobne objave
Komentarji
Napišite komentar
Superhrana.si - Zdrava trgovina © 2019 | Izdelava E-PIK.si |