Proteinski sadni sladoled

Okusen, kremast sadni sladoled s sočnimi poletnimi sadeži in rastlinskimi beljakovinami.

Za pripravo 6 sladolednih lučk in 6 lončkov potrebujemo naslednje sestavine:

  • 300 g namočenih indijskih oreščkov
  • 300 g svežega jagodičevja po izbiri: jagode, maline, borovnice, ribez, lliofilzirane borovnice ali brusnice oziroma divje brusnice oz. drugo liofilizirano sadje
  • 2 narezani zamrznjeni banani
  • limonin sok (stisnemo polovico limone)
  • 2 dl mandljevega mleka ali drugega rastlinskega mleka
  • 2 merici ali 50 gramov rastlinskih beljakovin z okusom jagodičevja
  • po želji sveže fige
  • po želji in okusu sladilo
  • modelčke za lučke
  • papirnate skodelice za sladoled

Priprava sladoleda: 

Za pripravo kremastega sladoleda je odlično, če indijske oreščke vsaj 3 ure prej namakate. Če bi radi sladoled naredili hitreje, jih namočite v topli ali vroči vodi, tako se bodo prej zmehčali. Banane narežite na kolutke in jih zamrznite za vsaj 1-2 uri. Ostale sestavine uporabite sveže.

1. korak: pripravimo modelčke za lučke. Po želji jih okrasimo ob stenah s svežim sadjem. Medtem namakamo indijske oreščke.

2. korak: pripravimo sladoledno kremo: najprej narezane zamrznjene banane damo v blender.

3. korak: dodamo namočene indijske oreščke in dolijemo mleko zemeljskih mandljev. Če ga želite pripraviti sami, uporabite namočene zemeljske mandlje in sledite receptu spodaj (na koncu objave).

4. korak: zmiskamo v gladko kremo. Miksamo približno 1 minuto do gladke mase. Pri tem si pomagamo s palico ali blender vmes ugašamo.

5. korak: dodamo rastlinske beljakovine Sunwarrior z okusom jagodičevja in sveže narezano sadje po izbiri. Ponovno mešamo.

6. korak: Maso vlijemo v pripravljene modelčke za lučke. Pazimo, da ne nalijemo čisto do vrha, malenkost pustimo zaradi pokrovčkov.

7. korak: vsako lučko zapremo z vrha ali v modelčke dodamo lesene palčke, če nimamo že takšnih modelčkov.

8. korak: s preostalo maso napolnimo skodelice in okrasimo z borovnicami.

Vse skupaj postavimo za 2 uri v zamrzovalnik, nato sveže postrežemo. Ta sladoled je lahko tudi odličen poletni zajtrk.

Lahko ga postrežete s presno granolo. Uživajte v zdravem sladkanju! 🙂

Za celoten postopek si oglejte video recept:

Za pripravo domačega napitka iz zemeljskih mandljev, najdete recept tukaj.

 

Izdelki, ki so uporabljeni v receptu

Deli naprej...
SLEDITE NAM NA
MOŽNOSTI PLAČILA
MNENJA STRANK
E - NOVICE