Veliko ljudi ne mara ovsenih kosmičev, ker so v svoji naravni različici brez okusa. A s par triki lahko že v 5 minutah skuhate okusen in zdrav zajtrk. Lahko jih pripravimo na različne načine: z okusom kakava, kokosa, kurkume ali sadja. Tokrat smo pripravili zimski recept poln vitamina C.
Matcha čaj lahko uporabljate na sto in en način. Lahko ga pijete čisto naravnega, uporabljate za kuhanje, dodajanje svojim najljubšim smoothiejem in dodajate kot posebno sestavino sladicam, od piškotkov do tort. Matcha je tista skrivnostna sestavina, ki bo pustila goste navdušene. Starodavna tradicija transformirana v moderno življenje. Matcha ni samo zeleni čaj, je življenje, zdravje, sprostitev in užitek.
Prazniki so pred vrati! Za vas pa imam še eno potičko, ki je spet popolnoma veganska in brez rafiniranega sladkorja. Potica je gotovo najbolj znana in najbolj razširjena tradicionalna slovenska jed in po svoji navadi moram malo razburkati tradicionalne recepte. Za lepo temno barvo testa sem uporabila kakav, za sočnost pa kokosovo olje in kokosovo smetano.
Vedno sem si jih zaželela znati narediti doma. Ko celo stanovanje diši po cimetu in iz pečice vzameš pravkar pečene cimetove rolice in jih z največjim veseljem postrežeš svoji družini.
Samo iz 2 sestavin. Tako okusen, da z njim še vsak začetnik v kuhinji pričara okusno sladico. Pa naj gre za čokoladni puding, mlečni riž, čokoladno proseno kašo, chia puding, mousse, sladoled, palačinke in namaze, peciva ali brownije.
Topla pečena jabolka so sladica, ki nas kar zaziblje v prihajajoče božične praznike, saj nas s svojim sladkim vonjem po cimetu, orehih in rozinah spomni na praznični čas. Ta recept je veganski in ne vsebuje mleka, jajc ali masla.
Kdo se ne spomni slastnih sadnih kup iz otroštva? V jeseni, ko je sezona jabolk in hrušk, so naše mame sadje na enostaven način porabile tako, da so skuhale kompote, marmelade, spekle štrudlje in pripravile sadne kupe.
Preprosta klasika, ki nikoli ne razočara. Preprost veganski recept za jabolčni štrudelj iz vlečenega testa. Recept je veganski, brez mlečnih izdelkov in jajc, vsebuje pa gluten, ker je narejen iz pirine moke.
Veganska sladica, brez glutena, okusna in preprosta za pripravo. Panna cotta iz kokosa je povsem preprosta in enostavna sladica, narejena le v nekaj minutah. Je brez mleka in mlečnih izdelkov, primerna za vegane in vse, ki obožujete kokos. Piko na i tej sladici doda kaki. Kaki je eksotično sadje, ki pa je mnogo več kot le sladek užitek.
Jesen nam poleg čudovitih oranžno-rumenih barv postreže tudi z bučami, ki jih lahko uporabimo na 1001 način. Iz njih lahko naredimo bučno miso juho, bučno pito, bučne muffine ali belo kavo z bučo. Sliši se morda nekoliko nenavadno, a verjetno ste že slišali za slavni ameriški pumkin spice latte?