
Miso je japonska tradicionalna juha, narejena iz fermentiranega riža, ječmena ali/in soje. Obstaja več vrst miso juh, najbolj klasične pa vsebujejo tofu, mlado čebulo, alge in gobe. Miso juha in riž sta še danes del japonskega vsakdanjika in jih na jedilniku najdemo tudi večkrat na dan. Miso pasta se uporablja za juhe, omake, solatne prelive ali glavne jedi. Vsebuje veliko soli, zato se jo lahko uporablja tudi kot nadomestek soli.
Sestavine (za 6 porcij):
Dodatki:
Ko je juha že kuhana in ni več vrela, dodamo po želji:
Priprava:
Recept pripravila: Katarina Miklavc, univ. dipl. inž. živilstva in prehrane
Vse več rekreativnih in profesionalnih športnikov se odloča zanjo zaradi hitrejše regeneracije in boljšega splošnega počutja, s svojimi rezultati pa dokazujejo, da se da biti tudi na rastlinski prehrani še kako živ in zdrav...
Zdrav čičerikin namaz ali humus je odličen dodatek zdravim veganskim sendvičem, ki ga lahko pripravimo sami. Je bogat vir beljakovin in vlaknin...
Avokado vsebuje vseh 18 esencialnih aminokislin, zato je primerna hrana za vegetarijance, športnike in vse, ki zaužijete premalo beljakovin...
CENTER MOJE ZDRAVJE d.o.o.
Cesta v Kostanj 6, 1000 Ljubljana
Hitra dostava: v roku 1-2 delovnih dni
Dosegljivi smo: