Proteinski sadni sladoled
31 May
0

Proteinski sadni sladoled

Prebrano tolikokrat: 4836

Okusen, kremast sadni sladoled s sočnimi poletnimi sadeži in rastlinskimi beljakovinami.

Za pripravo 6 sladolednih lučk in 6 lončkov potrebujemo naslednje sestavine:

  • 300 g namočenih indijskih oreščkov
  • 300 g svežega jagodičevja po izbiri: jagode, maline, borovnice, ribez ali liofiliziranega rdečega jagodičevja oziroma divje brusnice
  • 2 narezani zamrznjeni banani
  • limonin sok (stisnemo polovico limone)
  • 2 dl mleka zemeljskih mandljev ali drugo rastlinsko mleko iz oreščkov
  • 2 merici ali 50 gramov rastlinskih beljakovin z okusom jagodičevja
  • po želji sveže fige
  • po želji in okusu sladilo (nerafiniran agavin sirup)
  • modelčke za lučke
  • papirnate skodelice za sladoled
Priprava sladoleda: 

Za pripravo kremastega sladoleda je odlično, če indijske oreščke vsaj 3 ure prej namakate.

Če bi radi sladoled naredili hitreje, jih namočite v topli ali vroči vodi, tako se bodo prej zmehčali.

Banane narežite na kolutke in jih zamrznite za vsaj 1-2 uri. Ostale sestavine uporabite sveže.

1. korak: pripravimo modelčke za lučke. Po želji jih okrasimo ob stenah s svežim sadjem. Medtem namakamo indijske oreščke.

2. korak: pripravimo sladoledno kremo: najprej narezane zamrznjene banane damo v blender.

3. korak: dodamo namočene indijske oreščke in dolijemo mleko zemeljskih mandljev. Če ga želite pripraviti sami, uporabite namočene zemeljske mandlje in sledite receptu spodaj (na koncu objave).


4. korak: zmiskamo v gladko kremo. Miksamo približno 1 minuto do gladke mase. Pri tem si pomagamo s palico ali blender vmes ugašamo.

5. korak: dodamo rastlinske beljakovine Sunwarrior z okusom jagodičevja in sveže narezano sadje po izbiri. Ponovno mešamo.

6. korak: Maso vlijemo v pripravljene modelčke za lučke. Pazimo, da ne nalijemo čisto do vrha, malenkost pustimo zaradi pokrovčkov.

7. korak: vsako lučko zapremo z vrha ali v modelčke dodamo lesene palčke, če nimamo že takšnih modelčkov.

8. korak: s preostalo maso napolnimo skodelice in okrasimo z borovnicami.

Vse skupaj postavimo za 2 uri v zamrzovalnik, nato sveže postrežemo. Ta sladoled je lahko tudi odličen poletni zajtrk.

Lahko ga postrežete s proteinsko presno granolo. Uživajte v zdravem sladkanju! :)

Za celoten postopek si oglejte video recept:

Za pripravo domačega napitka iz zemeljskih mandljev, najdete recept tukaj.

Podobne objave
Komentarji
Napišite komentar
Superhrana.si - Zdrava trgovina © 2021 | Izdelava E-PIK.si |