Veganski magnum sladoled
09 Aug
0

Veganski magnum sladoled

Prebrano tolikokrat: 1292

Vroči poletni dnevi so tu. Za vas smo pripravili recept za okusen sladoled. Kdo se ne spomni Magnum sladoleda? Ker verjamemo, da se  tako kot mi težko uprete skušnjavam privlačnih sladoledov, smo poiskali domačo alternativo v veganski različici, ki je veliko boljša od klasičnega Magnuma. Da bodo okusi za vsakogar, je v tem receptu polnilo v kar 4 različnih okusih: domača veganska nutella, marakuja-pasijonka, borovničeva marmelada in slana karamela z datlji! Lahko pa si izmislite čisto svoje polnilo in ga delite z nami. Odlični so za poletne dni, ko vas premami želja po sladkem! Z njimi lahko postrežete tudi na piknikih svojo družino in prijatelje. Tudi če niso vegani, se temu sladoledu zagotovo ne bodo mogli upreti!

Ta sladoled je brez mleka in mlečnih izdelkov, brez rafiniranega sladkorja, kremast in izredno okusen!

SESTAVINE za 8 sladolednih lučk:

Poleg spodnjih sestavin boste potrebovali tudi silikonski modelček za lučke in 8 lesenih palčk.

Čas priprave: 30 minut. Čas zamrzovanja: 2 uri.

Sladoledna krema z okusom vanilije:

  • ½ skodelice indijskih oreščkov (namočenih čez noč)
  • ½ skodelice  kokosove smetane (iz kokosovega mleka iz konzerve)
  • 1 čajna žlička burbonske vanilije v prahu ali kapljic
  • 2 jušni žlici nerafiniranega javorjevega sirupa

Polnilo:



Borovničev chia jam:

  • ½ skodelice zamrznjenih borovnic
  • 1 čajna žlička javorjevega sirupa
  • 1 velika jušna žlica chia semen

Slana karamela z datlji:

  • 5 medjoul datljev brez koščic
  • 1 zvrhana čajna žlička arašidovega masla
  • ⅓ skodelica rastlinskega mleka
  • ¼ čajne žličke burbonske vanilije v prahu ali kapljice
  • ščepec nerafinirane soli

Veganska nutella:

  • ½ skodelice praženih lešnikov
  • 1 jušna žlica presnega kakava z datlji 
  • ⅛ skodelice javorjevega sirupa
  • ¼ skodelice kokosove smetane
  • ščepec nerafinirane soli

Pasijonka:

  • 2 pasijonki
  • 1 čajna žlička javorjevega sirupa (po želji)


PRIPRAVA:

Najprej pripravite 4 različna polnila: 

  1. Za polnilo veganska nutela in slana karamela z datlji preprosto dajte vse sestavine (za vsak okusi posebej) v blender z visokimi obrati in zblendajte do gladke mase. Maso postavite v ločeni posodici hladilnik, da se ohladi.
  2. Za borovničev džem, pogrejte zamrznjene borovnice v ponvi. Ko se odtalijo, jih dajte v blender in na hitro zblendajte za nekaj sekund, preden jih dodate nazaj v ponev. Nato jim dodajte sladilo in chia semena. Postavite na stran in ohladite, da se chia semena dobro napihnejo.

Za sladoledno kremo:

  1. Preprosto dodajte vse sestavine v blender in miksajte dokler ne dobite mehke, kremne teksture.
  2. Napolnite modelčke lučk s polovico ½ do 3/4 (odvisno od tega koliko polnila želite), dodajte lesene palčke in postavite v zamrzovalnik za 1 uro (prej se prepričajte, da so lesene palčke pokrite s sladoledno kremo.
  3. Ko je sladoledna krema že strjena, napolnite modelčke lučk do roba z različnimi polnili, ki ste jih pripravili v naprej in na kratko postavite v zamrzovalnik za približno 10 minut. Med tem pripravite čokoladni preliv.
Čokoladni preliv in posip:

  1. Izberite svojo najljubšo čokolado, ki jo boste stopili. Mi vedno za te priložnosti izberemo čokoladne kapljice s 85% deležem kakava, ki so sladkane s stevijo in nimajo nič mleka. Po želji pa lahko za preliv izberete tudi belo čokolado (obstaja tudi veganska)
  2. V kozici nad paro stopite čokoladne kapljice in še toplo maso prelijte čez sladoled (po obeh straneh). Preden boste prelivali čokoladno maso po sladoledu, si pripravite podlago: peki papir in stojalo z mrežo, kamor boste sladoled lahko postavili za čas dokler ga ne prestavite v zamrzovalnik.
  3. Po želji vsak sladoled posujte z različnimi dodatki: narezanimi lešniki, pistacijami, mandlji, matcho, goji jagodami, kokosovim čipsom, kakavovimi zrni, brusnicami ali drugimi dodatki.
  4. Nato postavite lučke ponovno v zamrzovalnik za 1 uro ali več.
  5. Sladoledne lučke hranite v zamrzovalniku in pred postrežbo postavite za 1-2 minuti prej iz zamrzovalnika.


Dober tek!

Vir slik in recept: http://www.thetastyk.com/2018/07/25/vegan-magnum-ice-cream/

Podobne objave
Komentarji
Napišite komentar
Superhrana.si - Zdrava trgovina © 2019 | Izdelava E-PIK.si |