Roza veganska panna cotta

Vedno je pravi čas za sladico! Ne glede na to, ali se z njo razvajate sami ali v družbi, pa si naša telesa zaslužijo samo najboljše. 

Kako sanjsko zveni ta veganska roza panna cotta? Okusna in kremasta, brez rafiniranega sladkorja, bo presenetila prav vsakogar. Lahko izkoristite jutrišnji dan in jo pripravite sebi ali svoji mami, babici ali nekomu, ki ga imate radi. Praznujte in si privoščite zdrave sladice večkrat v letu. Ne le za praznike. 

Recept za vegansko panna cotto s hibiskusovim cvetom

Zadostuje za približno 6 do 8 manjših ali 3 do 4 srednje porcije.

Sestavine:

 

  • 1 jušna žlica Aduna hibiskusa v prahu ( za rdečo barvo lahko uporabite tudi brusnice v prahu ali goji jagode v prahu)
  • 400 ml kokosove kreme/mleka v pločevinki (samo gosti del)
  • 400 ml kokosovega jogurta
  • 3 jušne žlice nerafiniranega agavinega ali javorjevega sirupa
  • 4 jušne žlice agar agarja ali koruznega škroba v prahu 
  • 1 čajna žlička ekstrakta tekoče burbonske vanilije ali ½ čajne žličke burbnonske vanilije v prahu

Za okras: maline

Priprava:

 

  1. V kozico na zmernem ognju dodajte naslednje sestavine: polovico kokosove kreme (gostega kokosovega mleka), polovico kokosovega jogurta, polovico agar agarja, ekstrakt vanilije in polovico agavinega/javorjevega sirupa. Dobro premešajte sestavine in kuhajte do vrenja. Če boste uporabili koruzni škrob, tega prej raztopite z malo hladne vode in šele nato vmešajte v kokosovo mleko.
  2. Ko zmes začne vreti, dušimo 2-3 minute na rahlem ognju. Agar agar se mora raztopiti in se lahko raztopi le med vrenjem, da aktivira svoje lastnosti želiranja.
  3. Pustite, da se krema za 10 minut ohladi, preden mešanico razdelite na 6-8 steklenih kozarčkov. Kozarce nagnite s pekačem za mafine, da ostanejo na mestu – tako boste ustvarili lep vzorec.
  4. Postavite v hladilnik za 30 minut ali dokler se zmes ne strdi.
  5. Pripravite plast hibiskusa tako, da na srednjem ognju v kozico zmešate preostale sestavine, vključno s hibiskusom v prahu. Če nimate hibiskusa, lahko rdečo barvo dobite tudi z brusnico v prahu.
  6. Zavremo in pustimo vreti 2-3 minute, tako da se agar agar raztopi.
  7. Pustite, da se panna cotta za 10 minut ohladi, preden mešanico prelijete čez belo plast pannacote v kozarčkih.
  8. V hladilniku hladite najmanj 4 ure ali pustite čez noč, dokler se panna cotta popolnoma ne strdi.
  9. Pred serviranjem okrasite s svežimi malinami.

Uživajte!


Pripravila: Maja Jeereb; vir recepta: https://aduna.com/blogs/recipes/hibiscus-panna-cotta

Deli naprej...
SLEDITE NAM NA
MOŽNOSTI PLAČILA
MNENJA STRANK
E - NOVICE