Obiščite našo blog rubriko z recepti. Kliknite tukaj >>
Tapiokina moka se uporablja kot zgoščevalno sredstvo pri pripravi juh, omak, marmelad, kjer bi želeli nadomestiti moko brez glutena.
Zgosti se v 3-5 minutah, podobno kot koruzni škrob.
100% tapiokin škrob.
Izdelek ne vsebuje glutena, mleka, arašidov, jajc in soje. Sestavine prihajajo iz več kot ene države.
Dve ali tri jušne žlice tapiokine moke zmešajte z dvema ali tremi žlicami hladne vode ali rastlinskega napitka. Nato vmešajte v toplo tekočino in počasi kuhajte dokler se omaka ne zgosti. Če pripravljate marmelado, lahko zmešate s sadno osnovo. Izdelek hranite na hladnem in suhem.
Hranilne vrednosti na 100 g:
Energijska vrednost kJ/kcal | 1508 kJ / 355 kcal |
Maščobe | 0,1 g |
- od tega nasičene maščobe | 0,1 g |
Ogljikovi hidrati | 87,8 g |
- od tega sladkorji | 0,1 g |
Beljakovine | 0,5 g |
Sol | 0,03 g |
Neto količina: 100 g
Dobavitelj: KALČEK d. o. o., Celovška cesta 228, 1000 Ljubljana
CENTER MOJE ZDRAVJE d.o.o.
Cesta v Kostanj 6, 1000 Ljubljana
Hitra dostava: v roku 1-2 delovnih dni
Dosegljivi smo: