Valentinovi Schwarzwaldski cupcake-i

Okus Schwarzwald torte ali črnega gozdička z višnjami (veganska & brezglutenska različica recepta) bo navdušila vse sladkosnede, čokoholike in ljubitelje hitrih, preprostih in zdravih pečenih sladic. 

So bogatega, sočnega, čokoladnega okusa. Z njimi se lahko posladkate na Valentinov praznik ali kar tako. Lahko pa z njimi presenetite tudi otroke (v tem primeru iz recepta izpustite rum).

Ti cupcake-i so:

  • brez mlečnih izdelkov, brez jajc & veganski
  • enostavni za pripravo
  • brez glutena
  • brez rafiniranega sladkorja
  • brez oreščkov
  • brez soje
  • primerni za otroke (samo izpustite rum)
  • ekstra čokoladni in bogatega okusa


Sestavine (za približno 12 cupcake-ov/muffinov) za suhi biskvitni del:

  • 175 gramov brezglutenske mešanice moke (lahko uporabite Schar znamko ali tapiokino moko)
  • 1 čajna žlička sode bikarbone
  • ščep nerafinirane soli
  • 50 g aromatičnega pravega 100% kakava v prahu
  • 150-225 g kokosovega ali datljevega sladkorja ali eritritola (odvisno kako sladke želite) 
  • 50 g čokoladnih kapljic Cavalier 
  • 275 ml vroče vode
  • 60 ml nerafiniranega rastlinskega olja (izberite po želji: mehko kokosovo olje, oljčno ali sončnično)
  • 2 jušni žlici jabolčnega kisa
  • 0,3 dl ruma

Sestavine za polnilo:

  • Marmelada ali džem iz češenj brez dodanega sladkorja

ali

  • višnje iz kompota, ki jih zmiksate v džemu podobno zmes
  • po želji lahko dodate par kapljic ruma ali brandy-ja

Za okras:

  • stepena kokosova smetana (iz gostega kokosovega mleka – uporabite samo trdi del)
  • sveže ali vložene višnje (pozimi uporabite višnje iz kompota)
  • naribana temna čokolada z jagodičevjem


Priprava:

  1. Za pripravo čokoladnih cupcake-sov segrejte pečico na 180 stopinj.
  2. Pripravite 12 papirnatih modelčkov za peko ali uporabite silikonski pekač.
  3. Zmešajte prvih pet suhih sestavin.
  4. Zmešajte mokre sestavine v suhe sestavine, da dobite gosto maso brez grudic. Vmešajte ročno z metlico, ne s strojčkom.
  5. Napolnite 12 modelčkov z maso in pecite 15 minut v prej segreti pečici na 180 stopinj.
  6. Uporabite zobotrebec, da preverite ali so cupcake-si pečeni. Če zobotrebec pride ven čist, so pečeni, sicer jih pustite v pečici še 5 minut.
  7. Počakajte, da se muffini ohladijo. 

ZA POLNILO & DEKORACIJO

  1. Zgoraj naredite na vsakemu cupcake-u luknjico in vanjo vbrizgajte češnjevo marmelado ali džem.
  2. Pripravite kokosovo kremo iz gostega kokosovega mleka (ki ga dobite v konzervi)
  3. Povrh potresite s kakavom ali naribano čokolado in 1 svežo ali vloženo višnjo.
  4. Najboljši so ohlajeni. Počakali pa vas bodo od 3-4 dni, če jih seveda prej ne boste pojedli 🙂

Uživajte. 


Prevod: Maja Jeereb, urednica portala MojeZdravje.net

Vir: http://wallflowerkitchen.com/black-forest-cupcakes-vegan-gf-option

Deli naprej...
SLEDITE NAM NA
MOŽNOSTI PLAČILA
MNENJA STRANK
E - NOVICE