Vitamin D3 kapljice za otroke, 30 ml

Blagovna znamka: Viridian
Šifra izdelka: VIVIT-D-OTROCI
Razpoložljivost: Na zalogi
€ 11.95
-+

Vitamin D3 kapljice za otroke (60 odmerkov po 400 enot)

Vitamin D prispeva k normalni absorpciji/uporabi kalcija in fosforja, k normalni ravni kalcija v krvi, prispeva k ohranjanju zdravih kosti, prispeva k delovanju mišic, k ohranjanju zdravih zob, ima vlogo pri delovanju imunskega sistema in pri delitvi celic. 

Tekoča oblika vitamina D3 se nahaja v priročni embalaži - steklenički s kapalko - in ponuja 400IU vitamina D3 v 0.5ml. Veganskemu D3 je za boljši okus dodano malo naravnega pomarančnega olja, ki poskrbi za nežen priokus.

Vitamin D igra ključno vlogo pri normalnem delovanju imunskega sistema, skrbi za primerno raven kalcija v krvi in podpira zdravje kosti in zob. Ker je strah pred sončnimi žarki vedno večji, naše izpostavljanje soncu pa tudi zaradi načina življenja, prekratko, se posledice pomanjkanja vitamina D kažejo kot vedno večje pojavljanje rahitisa.

Koža sama ne more proizvesti vitamina D, če je zaščitena z oblačili ali namazana s kremo z zaščitnim faktorjem 15, ki pri otrocih celo drastično zmanjša sposobnost kože proizvajanja vitamina D za kar 95%. Tudi večina starejših ljudi, ki zaradi fizične nezmožnosti, ne prejmejo dovolj sončnih žarkov, trpijo za pomanjkanjem vitamina D.

Znanstveniki zato svetujejo, da ljudje, ki se večino dnevnega časa zadržujejo v notranjih prostorih, nujno pa tudi vse nosečnice in doječe matere ter starejši od 65 let in vsi otroci med 6 meseci in 5 leti, poskrbijo za svoje potrebe po vitaminu D v obliki prehranskih dopolnil.

Vitamin D3 je naravna oblika vitamina D, ki ga telo naravno proizvaja, z biotransformacijo holesterola, natančneje se sama pretvorba vitamina D3 zgodi v jetrih, v obliko ­25(OH)D3. Ta oblika je nato v ledvicah in še nekaterih drugih tkivih pretvorjena v aktivno obliko 1­25(OH)2D3, ki nato sproži različne fiziološke procese v telesu.

Enaka pretvorba se zgodi tudi z vitaminom D2, čeprav nekateri trdijo, da je pretvorba boljša iz vitamina D3, kar pa ni res. Pretvorba iz vitamina D3 v ­25(OH)D je le nekoliko hitrejša od pretvorbe iz vitamina D2.

  • Vsa Vitamin D Viridian prehranska dopolnila so veganom prijazna.
  • Viridian vitamin D3 je pridobljen iz lišajev.
  • Viridian vitamin D2 je pridobljen iz ekoloških gob. 

Deklaracija in navodila za uporabo se nahajajo na zavihku deklaracija.

Neto količina:  30 ml

Distributer: ORIX d.o.o., Vodnikova cesta 40, 1000 Ljubljana

Napišite mnenje

OPOMBA: HTML koda se ne prevaja!
    Slabo           Dobro

Sestavine (deklaracija izdelka):


Zadnje ogledano
Superhrana.si - Zdrava trgovina © 2021 | Izdelava E-PIK.si |