Zdrav veganski "snickers"
04 May
0

Zdrav veganski "snickers"

Prebrano tolikokrat: 2903

Preprost recept iz 5 sestavin za zdrav domači snickers.

Bogat z zdravimi maščobami iz oreščkov, domačo karamelo in čokolado brez sladkorja. Ta zdrava različica znane "snickers" čokolade je brez rafiniranega sladkorja, brez glutena, brez mleka in 100-odstotno veganska!

Zakaj bi kupovali nezdrave čokolade polne sladkorja in hidrogenirane maščobe, če lahko pripravimo sami doma veliko bolj zdravo alternativo? Sledite nekaj preprostim korakom in poskusite sami s tem preprostim receptom v nekaj korakih.


Kako narediti zdravo domačo karamelo?

Ko slišimo karamela, običajno pomislimo na nekaj nezdravega. Brez skrbi, tokrat bomo naredili drugačno verzijo iz zdravih sestavin. Brez kondenziranega mleka, brez rafiniranega sladkorja in brez glukoznega sirupa in emulgatorjev iz katerega je karamela v klasičnem snickersu.

Obstajata dve možnosti za pripravo domače zdrave karamele za to sladico:

  • iz dveh sestavin: iz gladkega arašidovega masla ali sončničnega oz. mandljevega masla in sladila po izbiri: (nerafiniranega javorjevega ali agavinega sirupa ali manuka medu) - v  tem primeru ni veganska) ALI
  • iz treh sestavin: iz enakih sestavin kot zgoraj z dodano tretjo sestavino: presnim stopljenim kokosovim oljem. Ta verzija je bolj gladka in svilnata po teksturi.
Kako pripraviti popolno čokoladno glazuro - preliv?

Izbirate lahko med tremi možnostmi za pripravo:

Prednosti domačega snickersa:

  • je brez peke
  • zanj potrebuje samo 5 SESTAVIN!
  • je odličnega okusa: sladko in slano
  • gladka, kremasta, hrustljava sladica
  • Ne vsebuje mleka in je brez kondenziranega mleka
  • je veganski in brez glutena
  • je brez rafiniranega sladkorja- vsebuje le naravna sladila!
  • recept prijazen paleo in keto dieti
  • možnost prilagoditve recepta brez arašidov
  • sladica je stabilna pri sobni temperaturi - ni potrebe po hlajenju!
  • paleo veganska presna sladica

Vsak, ki si želi nekaj lahkega, zdravega in okusnega, da zadovolji svoje potrebe po čokoladi in sladkem, bo s tem receptom prišel na svoj račun! Poskusite paleo veganski snickers iz samo 5 sestavin, ki ima okus boljši od klasičnega snickersa.


Recept za vegansko presno različico

Čas priprave: 10 minut. Recept zadostuje za 16 čokoladic. Kalorije: 1 čokoladica ima 96 kalorij.

Za pripravo tega recepta potrebujete 5 osnovnih sestavin, po želji jih lahko uporabite tudi 7 sestavin. Sestavine, ki v receptu niso obvezne, boste videli, kjer je ob sestavini dopisano "po želji".

    Sestavine za podlago:Sestavine za domačo karamelo:Sestavine za čokoladni preliv:
    • 1 skodelica čokoladnih kapljic (brez sladkorja in brez mleka) ali drugih dveh kombinacij (glejte zgoraj recept)
    Dodatno: skodelica nesoljenih nepraženih arašidov (po želji) - za pod ali nad čokoladnim prelivom

    Priprava:

    1. Pripravite pekač premera cca 20 x 20 cm  s peki papirjem in jo postavite na stran.
    2. V veliko posodo za mešanje dodamo kokosovo moko, beljakovinski prah in kakav v prahu ter dobro premešamo.
    3. Dodajte arašidovo maslo, tekoče sladilo in mešajte, dokler ne dobite krhke teksture. Dodajte želeno rastlinsko mleko, le toliko, da dobite primerno konsistenco (glejte video spodaj).
    4. Pripravljeno maso položite na podložen pekač s peki papirjem in jo s prsti potiskajte, da dobite enakomerno zmes.
    5. Postavite v hladilnik.
    6. Medtem, ko se spodnja plast hladi v hladilniku, pripravimo karamelo.
    7. V kozici segrejte vodo na katero postavite posodo. V njej zmešajte arašidovo maslo, tekoče sladilo in kokosovo olje (po želji). Mešajte in segrevajte do maksimalno 42 stopinj, dokler karamela ni popolnoma kremasta brez grudic in svilnata.
    8. Prelijte pripravljeno karamelo na podlago, ki ste jo ohladili v hladilniku.
    9. Nato ponovno postavite v hladilnik za 2 uri, da se masa strdi.
    10. Ko je masa strjena, postavite iz hladilnika in prerežite na enake dele.
    11. Na koncu pripravimo še čokoladni preliv. V kozico na štedilniku dodajte vročo vodo in nanj postavite skodelico, kjer boste stopili čokoladne kapljice.
    12. Ko je masa stopljena, vanjo potopite rezine snickersa ali ga prelijete čez rezine. Pomembno je, da čokoladni preliv prelijte hitro, dokler je še topla in se čokolada ne strdi. Nato pustite snickerse zunaj na sobni temperaturi ali postavite v hladilnik, če boste postregli kasneje.
    Namigi:

    *proteine lahko dodate po želji. Niso obvezni, so le odličen dodatek, če želite bolj nasitno sladico z večjim deležem beljakovin. V primeru, da jih ne boste dodali, dodajte le več kokosove ali arašidove moke, da masa ne bo preredka.

    * če želite bolj debelo plast čokolade na vrhu, priporočamo, da podvojite količino sestavine za čokoladno glazuro.

    * sladice ni potrebno hraniti v hladilniku, ima pa daljši rok trajanja, če jo postavite v hladilnik, če je prej seveda ne bo zmanjkalo. :)


    Vir in video recept:

    Prevod: Maja Jeereb, www.mojezdravje.net

    Vir: https://thebigmansworld.com/healthy-homemade-snickers-protein-bars-paleo-vegan-gluten-free/

    Izdelki v povezavi s prispevkom
    Podobne objave
    Komentarji
    Napišite komentar
    Superhrana - Zdrava trgovina © 2019 | Izdelava E-PIK.si |