Zelenjavna čičerikina palačinka

Vse odkar sem čičerikino palačinko pripravila prvič, je ta jed pri meni tedensko na meniju, preprosto zato ker je tako okusna, njena priprava pa tako hitra in enostavna. Prepričana sem, da bo recept zelo pri srcu vsem, ki se radi prehranjujete zdravo, še posebej pa tistim, ki se iz kakršnegakoli razloga izogibate tudi olju, glutenu in laktozi. 

Dodatno hranilno vrednost tej palačinki prispeva moringa, ki po okusu spominja na špinačo, sicer pa velja za eno izmed najbolj hranljivih rastlin na svetu. Moringo ali z drugim imenom tudi »drevo življenja« so uporabljali že stari Grki, Rimljani in Egipčani in predstavlja dober vir železa in je odličen vir tiamina.

Sestavine:

  • ½ lončka (45 g) čičerikine moke 
  • ¼ do ½ žličke soli
  • ⅛ žličke popra
  • ¼ žličke pecilnega praška
  • 1 žlica Sunwarrior moringe v prahu 
  • ščep čilijevih kosmičev (opcijsko)
  • 150 ml vode
  • 1 majhna čebula, 1 strok česna 
  •  ½  večje paprike

Postopek:

  1. V posodi najprej združimo čičerikino moko, sol, poper, pecilni prašek, čilijeve kosmiče in moringo v prahu. 
  2. Dodamo vodo in dobro premešamo (masa mora biti gosta).
  3. Čebulo, česen in papriko narežemo na čim manjše kose in jih primešamo v maso. 
  4. Ponev dobro segrejemo, nato pa po njej, v obliko palačinke, razmažemo gosto maso.
  5. Pokrijemo s pokrovko in pečemo 5 minut na vsaki strani (pri obračanju si lahko pomagamo z mokrim krožnikom).

Pripravila: Monika Škorjanc, https://www.instagram.com/earthlymonika/

Deli naprej...
SLEDITE NAM NA
MOŽNOSTI PLAČILA
MNENJA STRANK
E - NOVICE